Grade X Field Trip: “United in Diversity”

Last but not least our 10th graders also did a bunch of fun activities, such as participating in various learning seminars, outbound activities at @opiwaterfun.palembang , social service activities at various different places of worship, and the ultimate highlight of this outing event was the Indonesian cultural arts performances led by several students.

This field trip was carried out in part to strengthen our student’s Pancasila Profile, which aims to form the next generation who is not only academically intelligent, but also has an attitude of tolerance, understanding and coexisting in diversity.

_________

Meski berbeda dari kelas XI dan XII, para siswa kelas X melakukan kegiatan yang tak kalah seru, seperti LTBB, seminar pembelajaran, outbond di @opiwaterfun.palembang , kegiatan bakti sosial di berbagai tempat ibadah yang berbeda, dan puncak acaranya pagelaran seni P5.

Field trip kali ini merupakan bagian dari Proyek Penguatan Profil Pelajar Pancasila, yang bertujuan untuk membentuk generasi penerus yang tidak hanya cerdas secara akademis, tetapi juga memiliki sikap toleransi, pengertian, dan hidup berdampingan dalam keberagaman.