Bringing Imagination and Technology to Life Through Robotic Activities at School!

Slide

In Kumbang, there are lots of fun extracurricular activities, one of which is Robotic LegoMindstorm. When learning robotics, students are challenged to design, to build, and to program their own robots. This process stimulates creativity and problem solving, and encourages innovation among students.

This video clip is a robotic demonstration from @jaysun.music (one of our Kusuma Bangsa Elementary School Alumni, who is currently continuing his studies at Kusuma Bangsa Middle School).

Please watch the full video on the YouTube channel: Kusuma Bangsa School TV.

_________

Menghidupkan Imajinasi dan Teknologi Melalui Aktivitas Robotic di Sekolah!

Dalam pembelajaran robotik, siswa ditantang untuk merancang, membangun, dan memprogram robot mereka sendiri. Proses ini merangsang kreativitas dan pemecahan masalah, serta mendorong inovasi di kalangan siswa.

Cuplikan video diatas merupakan demontrasi robotic dari Jay Antonio Sun (salah 1 siswa alumni SD Kusuma Bangsa, yang saat ini melanjutkan Sekolahnya di SMP Kusuma Bangsa). Di Kumbang banyak kegiatan ekskul yang mengasyikan salah satunya Robotic Legomindstorm ini.

Video lengkapnya silakan tonton disaluran youtube : Kusuma Bangsa School TV.

• Jay
    / Reply

Halo, saya Jay. Thank you untuk videonya.